Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

O Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. διοργανώνει τον ποδηλατικό αγώνα «1st SAMOS CYCLING RACE 2018», την Κυριακή 21/10/2018 στις 8.30 π.μ.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ (Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
O Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. διοργανώνει τον ποδηλατικό αγώνα «1st SAMOS CYCLING RACE 2018», την Κυριακή 21/10/2018 στις 8.30 π.μ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές που θα υπογράψουν και θα προσκομίσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του αγώνα και θα έχουν κάνει την εγγραφή τους έως τις 17/10/2018 ώρα 15:00.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου.
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν για όλους τους αθλητές.
Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας) και να φορούν προστατευτικό κράνος.
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Οι εγγραφές θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/14g6dOeRmncd1KKAH-k5aGTOIqzlux5-ubzkWFQb8tpw/viewform?edit_requested=true
Τελική προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η 17/10/2018 και ώρα 15:00. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Πρώτη κατηγορία: (19 – 29 ετών)
Δεύτερη κατηγορία: (30 – 39 ετών)
Τρίτη κατηγορία: (40 – 49 ετών)
Τέταρτη κατηγορία: (49 + ετών)
Κατηγορία Γυναικών

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 7:30 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 8.30 π.μ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 80 χλμ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ: Θα υπάρξει προεκκίνηση μέχρι τον άνω κόμβο Μαλαγαρίου. Μετά θα δοθεί το ελεύθερο σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στον Πύργο (30ο χλμ.) και στον Άγιο Κωνσταντίνο (60ο χλμ). Θα υπάρχει νερό, μπάρες δημητριακών και μπανάνες.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πλατεία Πυθαγόρα – Πυθαγόρειο – Χώρα – Κουμαραδαίοι – Πύργος – Κούτσι– Άγιοι Θεόδωροι – Καρλόβασι – Άγιος Κωνσταντίνος – Πλατεία Πυθαγόρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ταμπελάκι ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό. Θα σας δοθεί πριν την εκκίνηση και πρέπει να τοποθετηθεί σε ευκρινές σημείο πάνω στο ποδήλατο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
• Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική. Η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ, στολή ποδηλασίας κλπ) κρίνεται απαραίτητη αλλά όχι υποχρεωτική.
• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού.
• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπεί συνοδευτικό αυτοκίνητο εφόσον δηλωθεί πριν την εκκίνηση ο αριθμός του και ποιους αθλητές θα υποστηρίζει. Το όχημα υποστήριξης πρέπει αυστηρά να κινείται στο τέλος του γκρουπ μαζί με το αυτοκίνητο της Ομάδας Διάσωσης (αυτοκίνητο "σκούπα").Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα αποκλείεται ο αθλητής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ
• Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο με το σήμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
• Ο Πρώτος κάθε Κατηγορίας θα λάβει και αναμνηστικό κύπελλο.
• Ο επίσημος χορηγός θα κάνει δώρο-έκπληξη στον πρώτο κάθε κατηγορίας, στον πρώτο γενικής και στον τελευταίο αθλητή του αγώνα. Οι απονομές θα γίνουν στις 12:30 μ.μ. περίπου στην Πλατεία Πυθαγόρα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
• H απόρριψη συμμετέχοντα από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή αποκλεισμού.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά από οποιαδήποτε εκδήλωση και αγώνα).

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ (MONKEY BIKE SHOP) - SOLO BARS ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ