Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

20 Οκτωβριου το 30στο "BODRUM CUP" στη Σαμο

To BODRUM CUP που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του, αποτελεί ένα διεθνές ναυτικό φεστιβάλ αλλά και παράλληλα ιστιοπλοϊκό αγώνα με παραδοσιακά σκάφη (γκιουλέτες).
Η αφετηρία είναι η Κωνσταντινούπολη και ο τερματισμός η Αλικαρνασσός με προσεγγίσεις σε Ελληνικά νησιά.
Φέτος θα προσεγγίσουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο. Στα σκάφη θα επιβαίνουν 500 άτομα. Στην πόλη της Σάμου και στον λιμένα Βαθέος τα 25-30 σκάφη θα φτάσουν στις 21/10/18 ερχόμενα από τη Χίο και θα αναχωρήσουν την επόμενη.

H Περιφερειακή Ενότητα Σάμου αποδέχτηκε με χαρά να αναλάβει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο Λιμενικό Ταμείο, Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης ) την εξυπηρέτηση και υποδοχή της διοργάνωσης που σημειωτέον πρώτη φορά προσεγγίζει το νησί μας. Θεωρεί ότι η προσπάθεια για την αύξηση των προσεγγίσεων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Ενότητάς μας και κατ’ επέκταση η περεταίρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία
Δελτίο τύπου

Παντος εντυπωση μας κανει αυτα που διαβασα ΕΔΩ σε ανακοινωση του Δημαρχου της Λερου κ. Μιχαλης Κολια ο οποιος αναφερει οτι: η Λερος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός του BODRUM CUP !!!
 Ο αγωνας εχει 2 μερη.
Το πρωτο μερος εχει την ονομασια Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge Yarış Programı (13 - 22Ekim 2018)
και το δευτερο American Hospital The Bodrum Cup Yarış Programı ( 22 – 27 Ekim 2018 )