Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Εστία τουρισμού και πολιτισμού οι παλαιές αποθήκες του τελωνείου Καρλοβάσου

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα...
Πρίν απο ένα χρόνο περίπου (14/11/2017) αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης σχεδίων στη Δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» απευθύνεται στους ΟΤΑ Α βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων εσωτερικά και εξωτερικά και την εφαρμογή της νέας τους χρήσης, θα πρέπει να επιτευχθεί η επανάχρησή τους και η λειτουργική επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.

Η πρόσκληση της δράσης καθώς και πρόσθετο επικοινωνιακό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=109&cs=

Συνολικός Π/Υ Πρόσκλησης:
50.000.000 ευρώ

Μέγιστη χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ ανά πρόταση και έως 100%, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Έναρξη υποβολών: απο 8 Ιανουαρίου 2018
Διάστημα υποβολών: ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του Π/Υ
Άμεση αξιολόγηση με
βαθμολογούμενα κριτήρια
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Οσο αφορά τον Δήμο Σάμου...

Ο Δήμος Σάμου ενέκρινε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».Ειδικότερα, ο δήμος αποφάσισε την επανάχρηση των παλαιών αποθηκών του τελωνείου, οι οποίες βρίσκονται στο λιμάνι Καρλοβάσου και έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέες, ώστε να αποτελέσουν «εστία πολιτισμού και τουρισμού».

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες, που αφορούν στις απαραίτητες τεχνικές εργασίες και στις απαιτούμενες προμήθειες εξοπλισμού, προκειμένου ο χώρος να λειτουργήσει ως εκθετήριο τοπικών προϊόντων, χώρος έκθεσης καλλιτεχνικών έργων, χώρος έκθεσης της ιστορίας της αλιείας , πολιτιστικός και τουριστικός πολυχώρος.

Πληροφορίες απο: taxheaven - samos24 - tornosnews