Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των σωματείων και να αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη

Την αναγκαιότητα για συνέχιση του αγώνα στα οξυμένα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων ανέδειξαν κατά τη συνεδρίασή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πρότειναν τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη, απόφαση που έχουν πανελλαδικά πάρει Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα. Πρόταση που οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού απέρριψαν. Καλούν τα ΔΣ των Σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα και να αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία σημειώνουν:
«Αυτές οι δυνάμεις υπονομεύουν τον αγώνα για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, τις οργανικές συνθέσεις, την προστασία των ανέργων, τη φορολογία, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται με αγωνιστική συμμετοχή στα σωματεία να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να απομονώσουμε τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα και να αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, σε κάθε καράβι, καμιά υποταγή στο "λιγότερο κακό", βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: