Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του Cruise Ausonia (ex Superfast XII). Οδύσσεια για 337 άτομα (αναδημοσιευση)

Η Οδύσσεια για 262 επιβάτες και 75 μέλη του προσωπικού της Cruise Ausonia της Grimaldi Lines έφυγε από το λιμάνι του Παλέρμο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έφθασε στο Λιβόρνο .

Σύμφωνα με μια πρώτη ανακατασκευή γύρω στις 3:30 μια πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο και περιείχε συλλέκτες. Έτσι, το πλοίο παρέμεινε με μόνο έναν κινητήρα που τρέχει σε τρία ενώ ήταν 18 μίλια από Ustica.

Το σκάφος δεν έχει φθάσει ακόμα στο λιμάνι της Ustica, όπου το προσωπικό της ακτοφυλακής μπορεί να εκτελεί τεχνικές εκτιμήσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε αν ένας από τους δύο κινητήρες που έχουν σταματήσει για την έναρξη της πυρκαγιάς μπορεί να ξεκινήσει ξανά ή αν το πλοίο θα πρέπει να επιστρέψει με τη βοήθεια του ρυμουλκού, το οποίο ξεκίνησε λίγες ώρες από το Παλέρμο. Το πλοίο, λόγω του μεγέθους του, πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψει στο Παλέρμο για να αγκυροβολήσει με απόλυτη ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, για να ελεγχθούν οι συνθήκες ασφάλειας των χώρων και των επιβατών, ένα μηχανοκίνητο σκάφος της πυροσβεστικής μονάδας της επαρχιακής διοίκησης του Παλέρμο και ένα λεωφορείο από το γραφείο του λιμενικού πλοίου έφτασαν στο κατεστραμμένο πλοίο.

Πηγή: gds.it
Μεταφραση: google

Ενημερωση 28/10/2018 Ωρα: 13:17

Η λειτουργία μιας από τις δύο μηχανές που είχαν σταματήσει μετά την έναρξη της πυρκαγιάς της νύχτας στο πλοίο της Cruise Ausonia του Grimaldi έχει αποκατασταθεί. Η άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Παλέρμο είναι προγραμματισμένη για τις 14.30.

Εν τω μεταξύ, η Λιμενική Αρχή του Παλέρμο αποφάσισε να εκτρέψει την πλοήγηση του πλοίου Majestic του Grandi Navi Veloci κατευθείαν στο Civitavecchia με 188 επιβάτες επί του σκάφους για να βοηθήσει στην επιστροφή στο λιμάνι του Παλέρμο της Cruise Ausonia. Στην υποστήριξη υπάρχουν επίσης τρία πλοία της λιμενικής αρχής του Παλέρμο και ένα από τα Τράπανι, ένα ρυμουλκό και το σκάφος της πυροσβεστικής.
"Έχει αποφασισθεί μια μεγάλη ανάπτυξη των οχημάτων για την υποστήριξη του κατεστραμμένου κινητήρα επειδή αρχικά δεν ήξερα αν η βοήθεια του ρυμουλκού θα ήταν αρκετή - εξηγούν από τον καπετάνιο του Poto του Παλέρμο - Επομένως σε περίπτωση που ο μόνος λειτουργικός κινητήρας της κρουαζιέρας της Ausonia δεν κατάφεραν να φέρουν το πλοίο στον προορισμό αποφασίσαμε να πειραματιστούμε το Majestic να μεταφορτώσει σε περίπτωση που οι επιβάτες επί του σκάφους. Το ρυμουλκό θα εξυπηρετούταν μόνο αν δεν είχε αποχωρήσει ο δεύτερος κινητήρας του πλοίου. Μόλις το πλοίο Ausonia Criuse θα είναι κοντά στο λιμάνι του Παλέρμο θα επιστρέψει το Majestic στη διαδρομή Civitavecchia ".

Στο Cruise υπάρχουν 262 επιβάτες και 85 πλήρωμα και προσωπικό που είναι ωραία και σήμερα το πρωί είχαν πρωινό.

Εν τω μεταξύ, λόγω του ανέμου scirocco, οι συνθήκες στη θάλασσα καθιστούν την επιστροφή στο λιμάνι του Παλέρμο αρκετά περίπλοκη. Θα είναι απαραίτητο να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που θα αποτελέσουν το επίκεντρο μιας έρευνας από την Λιμενική Αρχή, η οποία θα ξεκινήσει, μόλις το πλοίο αποβιβαστεί στο λιμάνι του Παλέρμο.

Πηγή: gds.it
Μεταφραση: google

 Ενημερωση 28/10/2018 Ωρα: 19:50
Δείτε το video απο την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας.
Η ταχύτητα του video είναι 8X