Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Kανονικα οι αφιξεις των Τουρκων τουριστων στο νησι της Σαμου



Κανονικά πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια από και προς το Κουσάντασι και από τις τρεις πύλες  εισόδου της Σάμου το Σάββατο το πρωί παρά τα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ με την απόπειρα του πραξικοπήματος.
Πέρασαν περίπου 500 Τούρκοι επισκέπτες από όλες τις πύλες εισόδου ενώ από ότι φάνηκε δεν υπήρξαν ακυρώσεις . Ο αρχικός φόβος των επιχειρηματιών , λόγω των γεγονότων , που έχουν στηρίξει  τις ελπίδες τους στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα ύστερα από τη ζημιά που έχει προκαλέσει το προσφυγικό- μεταναστευτικό , ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν.
Όσον αφορά  στο άλλο ζήτημα που προέκυψε με τα κρουαζιερόπλοια  τα οποία είχαν ως  προορισμό το Κουσάντασι  της Τουρκίας και λόγω των πρόσφατων γεγονότων δεν προσέγγισαν  , το λιμάνι της Σάμου λειτούργησε  οργανωμένα   πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους  ώστε να γίνει η μετεπιβίβαση στα πλοία της γραμμής  και  στην συνέχεια να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Τουρκία.
Και την Κυριακή και από τις τρεις πύλες εισόδου πραγματοποιήθηκαν  κανονικά όλα τα δρομολόγια  μεταφέροντας 181 άτομα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισαίο Μαυρατζώτη  δεν υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα καμία ακύρωση ούτε από την Τουρκία αλλά ούτε και από την Ευρώπη λόγω του πραξικοπήματος στην  γειτονική χώρα. «Όλα έχουν μπει στους κανονικούς τους ρυθμούς και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως»  δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος 3000 τουρίστες επισκέφτηκαν την Σάμο το Σάββατο με τα δύο κρουαζιερόπλοια της εταιρείας SELESTYAL CRUISES.

Πηγή:  era-aegean.gr