Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Tο Επιμελητηριο Σαμου σε σύσκεψη στην Αθήνα για την επιληση του θεματος με την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στις ναυτιλιακές εταιρείες & πράκτορες που μεταφέρουν τουρίστες τρίτων χωρών από τα τουρκικά λιμάνια στα ελληνικά νησιά.

Σήμερα το Επιμελητηριο Σαμου παρευρέθηκε σε κορυφαία σύσκεψη στην Αθήνα που προκάλεσαν τα επιμελητήρια των Λέσβου , Χίου , Δωδεκανήσου και Σαμου και όπου συμμετείχαν οι υπουργοί κύριοι Βίτσας , Σαντοριναίος ,οι γενικοί γραμματείς νησιωτικής πολιτικής και εσωτερικών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Θεμα συζητήσης η τροποποίηση του νόμου 4251/2014 όπου προβλέπει την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων ( 5000- 30000 κατά περίπτωση )στις ναυτιλιακές εταιρείες και πράκτορες που μεταφέρουν τουρίστες τρίτων χωρών από τα τουρκικά λιμάνια στα ελληνικά νησιά στη περίπτωση που για κάποιο λόγω οι ελληνικές αρχές απορρίπτουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα εξομοιώνοντας στην ουσία τους τουρίστες επιβάτες τους με τους λαθραίους διακινητές.

Μετά το διάλογο που αναπτύχθηκε οι υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν σχετική τροπολογία προς επίλυση του θέματος.

Η Σαμιακη αντιπροσωπεία απότελειται από τον κύριο Γιάννη Σαμίο και Ελισσαιο Μαυρατζωτη.

Φωτογραφια και κειμενο:  Ελισσαιος Μαυρατζωτης