Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

1 χρόνος χώρις το πλοίο Μυτιληνη στο λιμανι μας 30/06/2016 - 30/06/2017

Την αποχωρηση του πλοιου Μυτιληνη στις 30 Ιουνίου 2016 (μετα απο 15 μηνες παραμονης του στην νεα προβλητα του λιμενος Καρλοβασου, ειχα την τυχη να την δω απο κοντας μιας και ειχα κανει ενα ταξιδι πραγματικα αστραπη στο νησι για να φωτογραφισω αλλα και να βιντεοσκοπησω το γεγονος.
Εδω ειχαν κανει ταξιδι αστραπη απο την πρωτευουσα του νησιου δημοσιογραφοι...εγω δεν θα΄κανα !!!

Απο το βραδυ της προιγούμενης μερας ειχε φτασει εξω απο το λιμάνι Καρλοβάσου το ρυμουλκό "Spartan" και τοτέ μαθεύτηκε πλεόν ευρέως οτι κατι γίνεται (θα συμβεί) με το πλοιο Μυτιληνη.
Την επόμενη μερα μεχρι τις πρωτες απογευματινές ωρες περιμέναμε και την αφιξη του δεύτερου ρυμουλκου "Μινωταυρος"που καθυστέρισε λιγο γιατι εχοταν απο το λιμανι της Καβαλας.

Συγκινητικη ηταν η στιγμή οταν περνουσε απ΄εξω απο το λιμανι μας το πλοιο "Nissos Rodos", ο καπετανιος του Cpt. Διαμαντης Παπαγεωρίου αρχισε να σφυριζει.

Η επιχειρηση ρυμούλκισης αρχισε λίγα λεπτά μετα της 21:00.
Με την βοηθεια και των 2 ρυμουλκών βγήκε εξω απο το λιμάνι, και μετα ρυμουλκουμενο μονο απο το "Spartan" εφτασε στον κολπο της Ελευσινας οπου βρισκεται μεχρι και σημερα.

Μπορειτε επισεις να διαβασεται ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο με τιτλο "Αναβάθμιση Λιμένος Καρλοβασου - Απομάκρυνση Ε/Γ-Ο/Γ Μυτιλήνη (Άρθρο του Σταύρου Πανέρη)"που αναδημοσιευσαμε απο την εφημεριδα των του Συλλόγου Καρλοβασιτών Αττικης (τευχος Σεπτέμβριος Δεκέμβριος 2016).

Ακολουθούν φωτογραφιες που οι περισσότερες για πρωτη φορα τις δημοσιοποιώ στο  Blog.



Την βιντεοσκοπηση την ειχα χωρισει σε 3ης ενοτητες
  • Πρωτα πλανα - αναμονη δευτερου Ρ/Κ
  • Χαιρετισμος απο το πλοιο Νησος Ροδος (Cpt. Διαμαντης Παπαγεωργιου)
  • Ρυμουλκιση πλοιου - ολη η διαδικασία
Πρωτα πλανα
Aναμονη δευτερου Ρ/Κ


 Χαιρετισμος απο το πλοιο Νησος Ροδος 
(Cpt. Διαμαντης Παπαγεωργιου)


 Ρυμουλκιση πλοιου
(ταχυτητα χ8)



Επισεις μπορειτε να δειτε και το ρεπορταζ της Σαμιακης Τηλεορασης που προβλήθηκε 2 & 3 Ιουλιου 2016 για το θεμα αυτο