Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Τρέχοντας στο Καρλόβασι της Σάμου

Τις ημέρες του Πάσχα βρέθηκα στη Σάμο, όπου είχα την ευκαιρία να τρέξω σε μια γνώριμη διαδρομή, αγαπητή σε όλους τους κατοίκους του Καρλοβασίου. Είτε είσαι δρομέας, είτε περιπατητής, είτε με Ι.Χ. όχημα, σίγουρα θα έχεις φτάσει στην παραλία “Ποτάμι” για να απολαύσεις ένα ηλιόλουστο απόγευμα, με χρώματα τόσο μπλε όσο και πράσινα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι πολλοί αναφέρουν τη Σάμο, ως τη ζούγκλα του Αιγαίου.
Ξεκινώντας λοιπόν από το Δημοτικό Στάδιο Καρλοβασίου, σε περίπου 1km έτρεχα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, έχοντας μπροστά μου τον οικισμό του Παλαιού Καρλοβασίου και το Λιμάνι. Στο αριστερό μου χέρι, συνάντησα την Ε.Ο.Σ.Σ. (Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου), με τα φημισμένα παγκοσμίως κρασιά του νησιού και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, το οποίο ατενίζει τη θάλασσα από ψηλά.


Στη συνέχεια, πήρα το δρόμο για το Ποτάμι. Από το σημείο αυτό και μετά, η κλίση του δρόμου, άλλαζε διαρκώς, μέχρι να φτάσω στο σημείο αναστροφής (4,5km περίπου), σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, πάντα σταματάω για λίγο το χρονόμετρό μου, για να βγάλω μια φωτογραφία από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.
 Έπειτα, έτρεξα προσπερνώντας το μονοπάτι, που οδηγεί στους Καταρράκτες, το Γενοβέζικο Κάστρο και τη Βυζαντινή εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως . (Πρέπει να αφιερώσουμε ξεχωριστό άρθρο για αυτά τα αξιοθέατα!)
Τέλος, έφτασα στην παραλία “Ποτάμι”, όπου αν θες, κάνεις μια βουτά στη θάλασσα και χαλαρώνεις ή επιστρέφεις στην αφετηρία για να συμπληρώσεις μέσα στο στάδιο με 2-3 στροφές τα 10 km της προπόνησής σου. (Εγώ συνήθως,κάνω το δεύτερο.)

Οπότε, έαν το καλοκαίρι βρεθείτε στο Καρλόβασι, δεν υπάρχει δικαιολογία για διακοπές χωρίς τρέξιμο. Βέβαια, η Σάμος ολόκληρη είναι ένα multisport νησί, το οποίο σας περιμένει να το ανακαλύψετε και να φύγετε από αυτό με ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση.

Το άρθρο αυτό, γράφτηκε στα πλαίσια της προσπάθειάς μας, να αναδείξουμε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσα από τα αξιοθέατα τους άλλα και τις αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να κάνει κάποιος, όταν βρεθεί εκεί.

Περιμένουμε να μάθουμε και από εσάς, τις αγαπημένες σας διαδρομές και να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες με μαγευτικά τοπία.

Πηγή: drclub