Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ελεύθερη εκπομπή για το One Channel του Μαρινάκη μετά το καλοκαίρι ?

Αμέσως μετά το καλοκαίρι θέλει να εκπέμπει ελεύθερα το One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη που έδωσε τα πρώτα δείγματα τηλεοπτικής εκπομπής από τη διαδικτυακή εκπομπή του. Το κανάλι προστέθηκε στην υπηρεσία Go των πλατφόρμων της Nova και Cosmote, καθώς για αυτές δεν απαιτείται άδεια από το ΕΣΡ. Το σχέδιο Μαρινάκη είναι να βγει το κανάλι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον αέρα, πριν δηλαδή τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου [Σημείωση: πλέον τον Ιούλιο].

Προϋπόθεση ωστόσο είναι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της αίτησης από το ΕΣΡ, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τις Ευρωεκλογές. Το κανάλι, από τα πρώτα δείγματα στο διαδίκτυο, φαίνεται πως έχει επενδύσει σε τεχνολογία, σε στούντιο και τεχνικό εξοπλισμό. Στο τομέα του προγράμματος είναι βέβαιο πως η Alter ego θα διεκδικήσει το πρόγραμμα του Mega όταν η Ειδική διαχείριση το θέσει σε πλειστηριασμό.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει μέτοχος της Τηλέτυπος που εντάχθηκε σε ειδική διαχείριση. Ο πλειστηριασμός του προγράμματος Mega παραμένει το μεγάλο ερώτημα για όλη την αγορά, αφού εκτός από το One Channel, ενδιαφέρον έχει δείξει το Star του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη των δυο τηλεοπτικών εταιρειών έχουν λάβει στα χέρια τους τα στοιχεία της αξίας προγράμματος Mega . Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το Mega φέρεται να έχει επενδύσει συνολικά σε τηλεοπτικό πρόγραμμα περισσότερα από 1,4 δισεκ . ευρώ, τα 900 εκατ ., από αυτά σε μυθοπλασία και ενημερωτικές εκπομπές.

Πηγή: digitaltvinfo