Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τέλος στην πανελλαδική εκπομπή περιφερειακών καναλιών

Τάξη στο άναρχο τοπίο της περιφερειεακής τηλεόρασης επιχειρεί να βάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Με σειρά αποφάσεων του τον τελευταίο μήνα έκοψε πληθώρα δικτυώσεων μεταξύ περιφερειακών καναλιών της Αττικής με περιφερειακούς σταθμούς από τη Θράκη ως και την Κρήτη.

Στο στόχαστρο μπήκε ο σταθμός του Φ . Βυρώνη, Epsilon, που μέσω της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α .Ε» εμφανιζόταν να έχει συμβάσεις με περιφερειακά κανάλια.

Η εταιρεία ουσιαστικά έλεγχε το πρόγραμμα των περιφερειακών καναλιών, χωρίς αυτά να έχουν δυνατότητα να παρέμβουν σε εκπομπές και παρουσιαστές.

Το ΕΣΡ πήρε απόφαση να κλείσουν τα περιφερειακά κανάλια που εξέπεμπαν όλο το πρόγραμμα του Epsilon, ακόμη και τις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ.

Η κίνηση αυτή είναι απόρροια και της καταγγελίας της Ένωσης Ενημερωτικών Σταθμών Περιφέρειας, της ΕΕΤΕΠ, η οποία είχε καταγγείλει το φαινόμενο στο ΕΣΡ, αλλά και στη Digea, ζητώντας άμεση παρέμβαση.
Από τον έλεγχο που έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διαπιστώθηκε πως περιφερειακοί σταθμοί, όπως οι ΑΕ TV Κρήτης (πρώην Τηλε Κρήτη), ΑΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (πρώην TV Δέλτα), ΑΕ Δράμας, ΑΕ Channel Νομού Θεσσαλονίκης (πρώην Πανόραμα TV), Α ΝΕΤ Ν. Μεσσηνίας και ΑΕ TV Ν. Λασιθίου, είχαν σύμβαση με την παραπάνω εταιρεία, με την οποία παρέδιδαν εν λευκώ τον τηλεοπτικό αέρα.

Έτσι, οι εκπομπές του καναλιού Βρυώνη μεταδίδονταν σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση του ΕΣΡ, ο Γιώργος Τράγκας του οποίου οι εκπομπές μεταδίδονταν στο Epsilon και στα περιφερειακά κανάλια, αποχώρησε από το κανάλι και άρχισε συνεργασία με το Kontra.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο έλεγχος από το ΕΣΡ για τα περιφερειακά κανάλια συνεχίζεται και σε άλλες συμβάσεις άλλων αττικών καναλιών, όπως το Action, το Kontra και το ΑΡΤ TV.


Media Transmitter
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ιουνίος 2019