Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ελισσαίος Μαυρατζώτης για: Buty Free Καρλοβάσου - παλιά προβλήτα λιμένος Καρλοβάσου - μέτρα προστασίας στις πύλες εισόδου (ηχητικό)

Τάπητες ειδικών προδιαγραφών θα τοποθετηθούν τους θερινούς μήνες στις πύλες εισόδου της Σάμου, καθώς λόγω του αφθώδη πυρετού στην γείτονα χώρα, την Τουρκία, απαιτείται η λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη ,ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος  Μαυρατζώτης για το θέμα, υποστήριξε, ότι υπάρχει οδηγία για την λήψη μέτρων προστασίας στα λιμάνια μας ,λόγω εμφάνισης κρουσμάτων αφθώδη πυρετού στη Τουρκία.

Ταυτόχρονα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Μαυρατζώτης, δηλώνοντας ότι στο νησί μας δεν έρχονται πλοιάρια που να μεταφέρουν και αυτοκίνητα από τα απέναντι παράλια ,παρά μόνο επιβάτες και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, όπως γίνεται σε γειτονικά νησιά.
Τα μέτρα που θα λάβει το Λιμενικό Ταμείο στη διάρκεια του καλοκαιριού , είναι η προμήθεια και η τοποθέτηση ειδικών ταπήτων ώστε να πατάνε πάνω τους οι Τούρκοι επιβάτες, όταν φτάνουν στη Σάμο.

Τα «χαλιά» αυτά, εμπεριέχουν ειδικό εμποτισμένο υγρό που εξοντώνει κάθε μικρόβιο.

Οι Λιµενικες και Τελωνειακες Αρχες της Σάµου θα πρέπει να προβούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων στους επισκέπτες από την Τουρκία, την ενηµέρωση αυτών για τους κινδύνους
µεταφοράς του νοσήµατος µέσω αντικειµένων, ρουχισµού και υποδηµάτων, ιδιαίτερα εάν προϋπάρχει επαφή µε αγροτικές περιοχές και ζώα.



Πηγή κειμένου: samos24