Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα προσπάθεια αποκόλλησης την Πέμπτη του Βlue Star Patmos σύμφωνα δημοσίευμα του naxospress

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει… Με τις καιρικές συνθήκες να είναι σύμμαχος, τα στελέχη της Blue Star Ferries, άναψαν το πράσινο φως ώστε μεθαύριο Πέμπτη (07/09) να πραγματοποιηθεί μία ακόμη επιχείρηση αποκόλλησης του Blue Star Patmos που προσάραξε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης (30/08) σε ξέρα ανοικτά της Ίου.

Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα συμμετάσχουν τα 40 άτομα που ήδη βρίσκονται στο σκάφος προκειμένου να αποκολληθεί και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεργεία με τη συνδρομή ειδικού σκάφος, πραγματοποίησαν επιχείρηση για την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου για προληπτικούς λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την ασφάλεια του πληρώματος όσο και την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης. Στην περιοχή βρίσκονται 6 ρυμουλκά πλοία και ένα δεξαμενόπλοιο, ενώ όταν το «Blue Star Patmos» αποκολληθεί, θα ρυμουλκηθεί σε ναυπηγείο προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Γύρω από το πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Το δυσάρεστο είναι ότι στα γκαράζ του βρίσκονται εγκλωβισμένα 21 Ι.Χ. και 12 φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία θα ξεφορτωθούν και θα τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους όταν το πλοίο ρυμουλκηθεί σε λιμάνι.