Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Σύρο η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής

Η Σύρος κέρδισε τη «μάχη» από τη Σάμο και θα είναι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) η έδρα της νεοϊδρυθείσας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτό αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σημερινή της συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν είχε επιλεγεί η Σύρος, ωστόσο το σχετικό νομοσχέδιο για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής προέβλεπε ως έδρα τη Σάμο, κόντρα στις αποφάσεις της Συγκλήτου δηλαδή.

Τελικά, μετά την σύσσωμη και δυναμική αντίδραση των αρχών και φορέων της Σύρου η αναφορά στη Σάμο αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο και η… πάσα πήγε στην Σύγκλητο ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή της έδρας.

Με εννέα ψήφους υπέρ της Σύρου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να είναι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι τέσσερα μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν υπέρ της Σάμου και τρία μέλη ψήφισαν λευκό.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που επελέγη η Σύρος για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρόλο που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου. Μάλιστα, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που όριζε ως έδρα της Σχολής τη Σάμο ξεσήκωσε τις έντονες αντιδράσεις των συριανών φορέων και συλλόγων, οι οποίες – όπως φαίνεται – έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την γνωστοποίηση της απόφασης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης εξέδωσε την παρακάτω λιτή, αλλά γεμάτη νόημα ανακοίνωση:

Η Σύρος νίκησε
Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο.
Για τρίτη φορά η Σύρος με Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου κερδίζει την έδρα.

Οτιδήποτε άλλο κι αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης και εχθρικής πράξης κατά της Σύρου.

Πηγή: cyclades24