Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας επαγγελματιών της Βορείου Ικαρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας για τη μη προσέγγιση πλοίου στο λιμάνι του Ευδήλου


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ευδηλος Ικαριας 20-2-2017

Προς:
Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας

Κοινοποιηση:
Περιφερεια Βορειου Αιγαιου
Βουλευτη Ν. Σαμου
Επαρχο Ικαριας
Δημαρχο Ικαριας
Hellenic Seaways

Kυριε Υπουργε,
Ειμαστε κατοικοι αλλα και επαγγελματιες της Βορειας Ικαριας οι οποιοι εδω και πολυ καιρο προσπαθουμε να εισακουστουμε απο καποιον αρμοδιο της κυβερνησης και οχι μονο.
Σας αποστειλαμε επιστολη αρχες Νοεμβριου του 2015 με περιπου 1200 υπογραφες μας για την απαραδεκτη κατασταση της θαλασσιας συγκοινωνιας στο νησι μας αλλα δεν λαβαμε καμια απαντηση. Σαν να μην υπαρχουμε στον χαρτη της Ελλαδας.

- Επειδη πλυθυσμιακα ειμαστε τα 3/4 του νησιου.
- Επειδη το λιμανι του Ευδηλου βρισκεται στο κεντρο της Ικαριας επειδηοι κατοικοι των απομακρυσμενων χωριων χρειαζονται απο 50 εως 100 ευρω για να φθασουν στο αεροδρομιο και στον Αγιο Κυρηκο για να παρουν το πλοιο ή το αεροπλανο για τις αναγκες της μετακινησης τους απο το νησι.
- Επειδη ο οικονομικος μαρασμος επανερχεται σιγα σιγα στα χωρια μας λογω δυσκολιας μετακινησης των τουριστων προς εμας
- Επειδη ολοι γνωριζουμε οτι η βαρια βιομηχανια της χωρας μας ειναι ο τουρισμος της και δεν πρεπει να τον αποθαρινουμε δυσκολευοντας την μετακοινηση του
- Επειδη το 80% των καταλυματων βρισκεται στην Βορεια Ικαρια

Για ολους αυτους τους προαναφερθεντες λογους
ΖΗΤΑΜΕ να προσεγγιζει το πλοιο και στο λιμανι του Ευδηλου τους χειμερινους μηνες και σε καθημερινη βαση οπως τα προιγουμενα χρονια τους θερινους μηνες, και οι κυβερνητικοι χειρισμοι να μας πηγαινουν τουλαχιστον ενα βημα μπροστα και οχι δεκα βηματα πισω.
Ελπιζουμε Κε Υπουργε, να σκυψετε λιγο στο προβλημα μας και να δωσετε μια δικαιη λυση αμεσα

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ