Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Εκπαίδευση μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Σάμου στις τεχνικές διάσωσης και επιβίωσης στο υγρό στοιχείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/01/2017

Την Κυριακή, 8/01/2017 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Σάμου προσέφερε στα μέλη της εκπαίδευση στο υγρό στοιχείο, η οποία περιλάμβανε τεχνικές επιβίωσης και διάσωσης.
Στην εκπαίδευση πήραν μέρος αρκετά μέλη και νέοι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι αφού τελείωσαν με την θεωρητική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Λιμάνι Καρλοβάσου, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες την ημέρας, συνέχισαν την εκπαίδευση μέσα στα παγωμένα νερά του λιμανιού.
Η εκπαίδευση διήρκεσε 4 ώρες, όλοι οι εκπαιδευόμενοι εκτέλεσαν με επιτυχία όλες τις ασκήσεις και είναι πλέον έτοιμοι να προστατέψουν τον εαυτό τους σε περίπτωση ατυχήματος στη θάλασσα αλλά και να διασώσουν όσους έχουν ανάγκη.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Σάμου έχει επιδείξει εξαίρετη και μεγάλη δραστηριότητα πέρα από τις ορεινές διασώσεις και στις διασώσεις στη θάλασσα και πλέον με τα 2 ταχύπλοα, το ένα Jet Ski και τους εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες της είναι πάντοτε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτοιμη να βοηθήσει όπου την χρειαστούν.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου
Θεμιστοκλή Σοφούλη 62, 83200 Καρλόβασι
Τηλ: +30 22730 87325, +30 6980 606015 -
Website: www.eodsamos.gr
 Email: info@eodsamos.gr

Ακολουθουν χαρακτηριστικες φωτογραφιες απο την εκπευδευση