Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Τι απέγινε τελικα με το Ρ/Κ Ραφήνα ?

Παει ενας χρονος απο την αναχωρη του Ρ/Κ Ραφηνα απο το λιμανι μας και την βυθυση του στο λιμανι της Τηνου.
Τελευταια φωτογραφια του Ρ/Κ απο το New port Karlovassi

Η Ιστορια εχει ως εξεις
  
Βύθιση ρυμουλκού στην Τήνο
Ένα ρυμουλκό βυθίστηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμένα της Τήνου.  Με έγκυρη επέμβαση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου τοποθετήθηκε ειδικό δίχτυ ώστε να μην υπάρξει κάποια θαλάσσια ρύπανση στο λιμένα.
Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του ΔΛΤΤ-Α κ. Ευάγγελο Κορνάρο, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανέλκυση του Ρυμουλκού.
(

Νεότερα για το βυθισμένο ρυμουλκό στην Τήνο 

Το βυθισμένο Ρυμουλκό στο λιμάνι της Τήνου (βλ. φωτογραφία) παραμένει ακόμα στο βυθό «περιμένοντας» κάποια ουσιαστικά λύση. Την κατάσταση στα χέρια του έχει πάρει το Λιμενικό Ταμείο και έχει προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες αφού ο πλοιοκτήτης δεν πραγματοποίησε την ανέλκυση του.

Φωτογραφια tinostoday
Αρχικά να αναφέρουμε ότι, αφαιρέθηκε το πλωτό φράγμα από τον λιμένα Τήνου και έχει ήδη βρίσκεται στο νησί η εταιρεία αντιρρύπανσης με την οποία έχει σύμβαση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου για να επανατοποθετήσει το φράγμα αλλά να κάνει και την απάντληση των λιπαντικών και των καυσίμων.
Τέλος, όσο αφορά στην ανέλκυση του Ρ/Κ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, Ευάγγελος Κορνάρος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία με επίδοση προθεσμίας  για την ανέλκυση του βυθισμένου πλοίου στον Πλοιοκτήτη. Εάν δεν πραγματοποιηθεί μέσα σ' αυτό το διάστημα κάποια ενέργεια την ανέλκυση θα αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο.

 ()

 

Εξελίξεις με το βυθισμένο ρυμουλκό στο λιμάνι της Τήνου

Ήταν 24 Δεκεμβρίου όταν βυθίστηκε στο λιμάνι της Τήνου το Ρυμουλκό "Ραφήνα" μέχρι και σήμερα το βυθισμένο πλοίο παραμένει στο λιμάνι. Χθες, 12 Ιουλίου δημοσιεύθηκε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση και ανέλκυση του ρυμουλκού. Πιο συγκεκριμένα.
Ως τιμή εκκίνησης για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, καθορίζεται το ποσό των 1.000,00 €
Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται στην υπηρεσία με οποιοδήποτε τρόπο και να
παραλαμβάνονται με απόδειξη, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι αυτές θα περιέχονται στην υπηρεσία μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου την Δευτέρα 25-07-2016 και ώρα 12:30μμ ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Ως ώρα λήξεως παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 13:00μμ
Σε περίπτωση που κριθεί άγονος ο διαγωνισμός η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα 01-08-2016 στον ίδιο τόπο και κατά τις ίδιες ώρες.
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί προμηθευτές που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη διακήρυξη.
Λεπτομέρειες των όρων της διακήρυξης, θα δίνονται από τα γραφεία του ΔΛΤ Τήνου Άνδρου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό μέχρι και την προηγούμενη μέρα του διαγωνισμού.
Εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα χορηγούνται το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης. Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τη διακήρυξη δίδονται στα τηλ.: 2283023754, fax: 2283023752 από την αρμόδια υπάλληλο του Δ.Λ.Τ. Τήνου- Άνδρου Ορφανού Άννα και στην διεύθυνση Μεγαλόχαρης 24, τ.κ. 84200, Τήνος

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥ «ΡΑΦΗΝΑ» δειτε τον ΕΔΩ

(13 Ιουλίου 2016 -

Απο εκει και περα δεν μπορω να βρω καποια πληροφορια τι τελικα απεγινε !!!