Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός και Ακτοπλοΐα - Νέα κρούσματα στο... (δελτίο τύπου ΠΕΝΕΝ)

Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε έλεγχο που έγινε προχθές 17/03/2021 στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "Νήσος Ρόδος" της ναυτιλιακής εταιρίας Attica Group (Hellenic Seaways) διαπιστώθηκαν δυο κρούσματα covid-19 σε μέλη του πληρώματος.

Πρόκειται για ένα μέλος του πληρώματος καταστρώματος και ένα των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλος)
.

Στη συνεχεία ακολούθησε γενικό τεστ σε όλο το πλήρωμα χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο άλλο κρούσμα.

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα στην επιβατηγό ναυτιλία δείχνουν και επιβεβαιώνουν την έλλειψη μέτρων για τη προστασία της υγείας των Ναυτεργατών, ζήτημα που η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Σωματείο που σε καθημερινή βάση το αναδεικνύει και παλεύει για τη λήψη μέτρων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα και να εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τα ακτοπλοϊκά πλοία.

Κυβέρνηση - Εφοπλιστές - ΥΕΝ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν μαζί μας εάν δεν πάρουν όλα τα μέτρα που έχουμε προτείνει για τη διασφάλιση της υγείας των Ναυτεργατών.

Πάνω από τα κέρδη των εφοπλιστών και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική εμείς προτάσσουμε την υγεία την ζωή και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και για αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως πάντα στη πρώτη γραμμή.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Πηγή: Penen