Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η Ψηφιακή Μετάβαση σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα (με εξαίρεση το Καστελλόριζο)

Σήμερα Παρασκευή 20/11/2020, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά Σάμο, Ικαρία και τα Δωδεκάνησα (με εξαίρεση το Καστελλόριζο).

Τις πρώτες πρωινές ώρες, θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν από τα παρακάτω κέντρα εκπομπής όπως βλέπετε στον πίνακα που ακολουθεί.




Όσοι κάτοικοι λαμβάνατε ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, καθώς το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.


Υπενθυμίζεται ότι αυτή η μετάβαση, η οποία δεν απαιτεί την αγορά ή προσθήκη εξοπλισμού αλλά μόνον τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων, θα προχωρά σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο την ολοκλήρωσή της στο σύνολο της χώρας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, γεγονός που θα φέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα φάσμα για νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας (5G).