Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τετραήμερη εκδρομή (29/09 εως 02/10) στην κεντρική Εύβοια απο το Proorismos travel & tourism (πρόγραμμα)

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ ( ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ) - ΛΙΜΝΗ - ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΚΑΜΠΙΑ ( ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) - ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΡΤΑΚΗ
 

                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Τρίτη 29/09
03:30πμ (ξημέρωμα Τρίτης) αναχώρηση για Πειραιά.

Άφιξη στο Πειραιά 12:30μμ. με άμεση επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Χαλκίδα.

Καθώς πλησιάζουμε τη Χαλκίδα, η καλωδιωτή κρεμαστή γέφυρα μας επιφυλάσσει την πιο εντυπωσιακή υποδοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά: την Εύβοια.
Λίγο πιο πέρα όμως, στην παλιά γέφυρα, κρύβεται η πραγματική μαγεία: τα «τρελά νερά» του Ευβοϊκού κόλπου, πραγματικό αξιοθέατο. Αναδεύονται, φουσκώνουν και αλλάζουν κατεύθυνση κάθε λίγες ώρες. Ένα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Το θαλάσσιο ρεύμα ανανεώνεται συνεχώς, σαν το ρεύμα των ανθρώπων που περνά καθημερινά από τη Χαλκίδα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην παραλιακή δίπλα στα «τρελά νερά».

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Ερέτρια για καφέ και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το βραδινό μας. Ελεύθεροι για την πρώτη μας βραδινή έξοδο στην παραλιακή



2η μέρα Τετάρτη 30/09
Ξεκινάμε ανηφορίζοντας στις στροφές του Αγίου, ακολουθώντας μια πανέμορφη φιδίσια διαδρομή, όπου μικροί οικισμοί σκαρφαλωμένοι στις δασωμένες πλαγιές, πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά, μικρά ξωκλήσια και γραφικά ταβερνάκια θα συντροφεύσουν την πορεία σας.

Κάνουμε μια πρώτη στάση στο Προκόπι. Χωριό προσφύγων από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν εδώ, φέρνοντας μαζί τους το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Συνεχίζοντας από το Προκόπι ακολουθούμε την κοίτη του ποταμού Κηρέα, μέσα σε ένα αιωνόβιο πλατανόδασος.

Ο δρόμος θα μας οδηγήσει στην πανέμορφη Λίμνη, την ιστορική αυτή «ναυτοπολιτεία» χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον καταγάλανο ευβοϊκό κόλπο. Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια θα αντικρίσουμε φροντισμένα σπίτια πνιγμένα στις βουκαμβίλιες και παραδοσιακά καπετανόσπιτα που μαρτυρούν τη ναυτοσύνη των κατοίκων της. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία με το μικρό λιμανάκι, σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών για σεργιάνι, καφέ, ουζάκι και νόστιμους ψαρομεζέδες πάνω στο κύμα.

Εκεί θα κάνουμε στάση για φαγητό και μετά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Χαλκίδα.

Βραδινό στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι για βόλτες στην παραλιακή.



3η μέρα Πέμπτη 01/10
Ξεκινάμε για το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στα Καµπιά Ευβοίας 32 χλµ. από τη Χαλκίδα, είναι χτισµένο ανάµεσα σε πλατάνια και τρεχούµενα νερά. Ένα τοπίο µοναδικής φυσικής οµορφιάς…Η εκκλησία, ακουµπισµένη πάνω σε βράχο, είναι ουσιαστικά xτισµένη πάνω στη σπηλιά, στα βάτα της οποίας βρήκαν οι κάτοικοι την εικόνα της Αγίας Κυριακής.

Θα συνεχίσουμε για την Στενή είναι χτισµένη σε µια επιβλητική ρεµατιά µε τρεχούµενα νερά και πλατάνια. Το καστανόδασος, η πυκνή βλάστηση, το παραδοσιακό χρώµα και οι ταβέρνες της προσελκύουν επισκέπτες όλο τον χρόνο.Εκεί θα σταματήσουμε για το μεσημεριανό μας και μετά κατεβαίνοντας για την Χαλκίδα θα περάσουμε από Αρτάκη με στάση για καφέ η παγωτό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Βραδινό και ελεύθεροι για βόλτα ή ποτό στην παραλιακή.


 
4η μέρα Παρασκευή 02/10
Επιβίβαση στο πούλμαν μετά το πρωινό μας και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις.

Πρώτα θα επισκεφτούμε την Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Λυκόβρυση και μετά θα επισκεφτούμε το Ίδρυμα Νιάρχος όπου θα παραμείνουμε στις εγκαταστάσεις του μέχρι τις 15:30μμ που θα φύγουμε για το λιμάνι του Πειραιά. 

Αναχώρηση για Καρλόβασι στις 17:00μμ



ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ 300 ευρώ
επιβάρυνση μονόκλινου 45 ευρώ

Περιλαμβάνονται:
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ TOUR ORERATOR
ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

 Τηλ. Κρατήσεων 2273 100 400

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: