Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο τύπου της 12Seaways για την μεταφόρα των αθλητών στην Κω, για τους 30στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

Και τα δύο ταχύπλοα καταμαράν, «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» διέθεσε η Dodekanisos Seaways για την επιτυχή διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του αιαγαιοπελαγίτικου χώρου, όπως είναι οι «Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου», που αποτελούν πλέον, επί τρεις δεκαετίες, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, μετά από έγκριση του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ναυτιλιακή μας εταιρεία τροποποίησε τα δρομολόγια των δύο ταχύπλοων μεταφέροντας τους αθλητές και τους αθλητικούς παράγοντες στην Κω, που, φέτος, φιλοξενεί τους αγώνες.

Το «Δωδεκάνησος Εξπρές» αναχώρησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης από τη Ρόδο με προορισμό τη Μυτιλήνη μεταφέροντας με την ευκαιρία και επισκέπτες στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Το πρωί της Παρασκευής αναχώρησε από τη Μυτιλήνη, με προορισμούς τη Χίο, Σάμο, και Κω μεταφέροντας 330 αθλητές, αθλητικούς παράγοντες και συνοδούς.

Την ίδια μέρα το ταχύπλοο καταμαράν «Δωδεκάνησος Πράιντ» μετέφερε τους συμμετέχοντες στους «Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες», στην Κω, από τη Ρόδο και τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Πάτμο, Λειψούς, Λέρο και Κάλυμνο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο δόθηκε η καλύτερη λύση σχετικά με τη διακίνηση των αθλητών, των προπονητών, και γενικότερα των αθλητικών παραγόντων, λαμβάνοντας υπ' όψη ότι σε προηγούμενα χρόνια έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα και από 'κει, με πλοία και αεροπλάνα, να μεταβούν στο νησί που φιλοξενούσε τους αγώνες, γεγονός που απαιτούσε περισσότερο χρόνο και υψηλό οικονομικό κόστος.

Να σημειωθεί ότι οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα, με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στο νησί του Ιπποκράτη.

Στους αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αθλητές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 08:00