Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Διαβεβαιώσεις της Attica Group για την γραμμή Χίου-Μυτιλήνης και της άγονης του Βορείου Αιγαίου


 Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στίς 17 Μαΐου στην Αθήνα η δίωρη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Επιμελητηρίου Λέσβου και του ομίλου Attica Group, ιδιοκτήτρια εταιρεία των ακτοπλοϊκών "Blue Star Ferries" και "Hellenic Seaways".

Από την πλευρά των φορέων της Λέσβου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.
Την Attica Group εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Σακέλλης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Σπύρος Πασχάλης, ο Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης Διονύσης Θεοδωράτος και ο Διευθυντής Πωλήσεων Γραμμών Εσωτερικού Κώστας Λεμπέσης.

Εν κατακλείδι οι διαβαιβεώσεις που δώθηκαν είναι:
1ον. Θα διατηρήσουν τα πλοία "Νήσος Σάμος" και "Νήσος Ρόδος", στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίο - Πειραιά για τα επόμενα 5 χρόνια, καθώς και τον αριθμό των 6 δρομολογίων όλους τους μήνες του έτους (παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία τούς δίνει το δικαίωμα να μειώσουν για τρεις μήνες τα δρομολόγια)
 2ον. Ξεκινά για τη θερινή σεζόν ένα ακόμη δρομολόγιο στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίο – Πειραιά κάθε Σάββατο, με το πλοίο "Νήσος Χίος".
 3ον. Στην άγονη με την Καβάλα, θα παραμείνει το "Νήσος Μύκονος" που εκτελεί 2 δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ τους θερινούς μήνες θα προστεθεί και ένα ακόμη με το πλοίο "Διαγόρας".