Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ξενάγηση Τεχνολογικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Νήσος Μύκονος


Στα πλαίσια της IEEE Day (Παγκόσμια Ημέρα Διαμοιρασμού Τεχνικών Ιδεών των Μηχανικών ) η τεχνολογική ομάδα IEEE Aegean Student Branch του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισκέφθηκε το Ε/Γ Ο/Γ πλοίο Νήσος Μύκονος.
Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου 2016 μετά την επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου και Ε.Ο.Σ. Σάμου επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο πλοίο κατά της ημερήσιας ακινησίας του στο Μαλαγάρι Βαθέως.
 Τα μέλη που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή είχαν την τύχη να γνωρίσουν τους μηχανισμούς, τις τεχνολογίες και γενικώς το κάθε σύστημα όπου λειτουργεί κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού καθώς τα συστήματα ασφαλείας και εφεδρικά συστήματα ενός υπερσύγχρονου πλοίου.
 Επίσης ξεναγήθηκε στο Control Room του μηχανοστασίου και στο άβατο των τηλεπικοινωνιακών κεραιών.
 Η τεχνολογική ομάδα IEEE Aegean Student Branch ευχαριστεί θερμά τον Πλοίαρχο Βαγγέλη Αράθυμο, τον Ύπαρχο Δημήτρη Δόξα, τον Υποπλοίαρχο Βασίλη Παχοπό με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία, τον Ανθυποπλοίαρχο Γεώργιο Αθανασογιαννόπουλο  για την ξενάγηση στην γέφυρα και την Γ’ Μηχανικό για την ξενάγηση στο Control Room καθώς και όλο το υπόλοιπο πλήρωμα για την φιλοξενία και την ευκαιρία που έδωσαν για την εκπαιδευτική εκδρομή και την εμπλούτιση των γνώσεων μιας Πανεπιστημιακής Τεχνολογικής Ομάδας με ευχές πάντα για καλές θάλασσες και καλά ανταμώματα εν πλω.

Με εκτίμηση,
IEEE Aegean SB


Κειμενο & Φωτογραφιες
Παναγιωτης Κοντοπος