Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

4ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος "Ο Γύρος της Θύμαινας" (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8 π.μ. - 6 μ.μ.)

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο Γύρος της Θύμαινας” είναι ένας αθλητικός θεσμός που λαμβάνει χώρα στην ακριτική Θύμαινα. Οι αθλητές κολυμπούν μια εκλπηκτική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με εναλλασόμενα υποβρύχια τοπία από κοφτά βαθιά νερά σε απόκρημνους κάβους, περάσματα απο στενούς διαύλους που δημιουργούνται με τις γύρω βραχονησίδες, πρασινογάλαγα ρηχά νερά σε αμμουδερούς κόλπους μέχρι κολύμπι πάνω απο βυθισμένα αρχαία ναυάγια.

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2017 απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία και τον Δήμο Φούρνων Κορσεών και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αθλητές απο όλη την Ελλάδα αλλά και απο το εξωτερικό ήρθαν και κολύμπησαν στα πεντακάθαρα νερά της ακτογραμμής της Θύμαινας υπό την συνοδεία παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών στα οποία υπήρχαν οι συνοδοί των   αθλητών με ντόπιους καπετάνιους-αλιείς.

Ο αγώνας ξεκινάει με υποδοχή των αθλητών στον όρμο κάτω απο τον οικισμό της Θύμαινας και επιβίβαση των αθλητών στο σκάφος συνοδείας.

Ο κάθε αθλητής συνοδευεται απο διαφορετικό σκάφος, το οποίο είναι κάποιο απο τα πολλά παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη του νησιού. Υπάρχει ταχύπλοο σκάφος ασφαλείας και άλλα δύο επιβατικά σκάφη που μεταφέρουν επισήμους και θεατές για να παρακολουθούν τον αγώνα σε όλη την εξέλιξη του. Σε ολη την διάρκεια του αγώνα υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς και απολύτη συνεργάσια με το Λιμενικό για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος πιθανόν προκύψει.
Μετα τον τερματισμό και τις θερμότατες υποδοχές απο τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού ακολουθεί γεύμα με ντόπιους μεζέδες και απονομές στους αθλητές, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές του θεσμού. Το γεύμα και τις απονομές ακολουθεί μουσική και χορός μέχρι τελικής πτώσεως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που στην Ελλάδα που ορίστηκε ως διαδρομή γύρος ενός ελληνικού νησιού. Η ιδιατερότητα αυτή σε συνδυασμό με τα μαγευτικά νερά, την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία των κατοίκων της Θύμαινας συντέλεσαν στην αναγνώριση του αγώνα απο τους ίδιους τους αθλητές ως μια απο τις καλύτερες διοργανώσεις του είδους και την καθιέρωση του Γύρου της Θύμαινας σε αθλητικό θεσμό.


 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ου Κολυμβητικού Περίπλου “Ο Γύρος της Θύμαινας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων Κορσεών προκηρύσσουν τον 4ο Κολυμβητικό Περίπλου “ο Γύρος της Θύμαινας”. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο Περίπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2. «Μαραθώνια Κολύµβηση», θα διεξαχθεί στη θάλασσα του αρχιπελάγους των Φούρνων, στην νήσο Θύµαινα του Δήµου Φούρνων Κορσεών, τοΣάββατο 5 Σεπτεµβρίου 2020.

Β. ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ
-Η άφιξη των αθλητών και των συνοδών θα πραγµατοποιείται στους Φούρνους την την Πέµπτη 03/09/20 ή την Παρασκευή 04/09/20, όπου θα τους παραλαµβάνει εκπρόσωπος των διοργανωτών και θα τους οδηγεί στα δωµάτια τους προς τακτοποίηση.
-Το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δηµαρχείου όπου οι διοργανωτές θα καλωσορίσουν τους αθλητές και τους συνοδούς, θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για την διαδροµή και θα ανακοινωθεί το πρόγραµµα διεξαγωγής του Κολυµβητικού Περίπλου.


Γ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ
-Την ηµέρα του διάπλου θα παρέχεται πρωινό σε αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες.
-Το σηµείο συγκέντρωσης για την εκκίνηση του περίπλου θα είναι το λιµάνι της Θύµαινας στις 08:00, όπου αθλητές και συνοδοί θα τακτοποιούνται στα σκάφη συνοδείας.
-Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:30.
-Οι ώρες πιθανόν να τροποποιηθούν ελάχιστα λόγω αστάθµητων παραγόντων.

Δ. ΑΓΩΝΑΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ
-Η διαδροµή που θα ακολουθηθεί είναι ο γύρος του νησιού της Θύµαινας και η απόσταση είναι 17χλµ.
-Τονκάθε αθλητή θα συνοδεύει ένα σκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν ο καπετάνιος και ο συνοδός του αθλητήαπαραίτητα.
-Η µεταφορά επιπλεόν συνοδών, επιτηρητών ή εθελοντών στο συνοδευτικό σκάφος έγκειται στην κρίση του καπετάνιου σε σχέση µε την ασφάλεια αθλητή και επιβαινόντων και δεν µπορεί να υπερβαίνει τον µέγιστο επιτρεπόµενο αριθµό επιβατών του σκάφους.
-Το σηµείο εκκίνησης καθώς και το σηµείο τερµατισµού είναι το λιµάνι της Θύµαινας.
-Η λήξη του περίπλου θα δοθεί µισή ώρα πριν την δύση του ηλίου.

-Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδροµές στην υπήνεµη πλευρά του νησιού, ανάλογα µε την κατεύθυνση των ανέµων. Η ενηµέρωση για τις εναλλακτικές διαδροµές γίνεται κατά την διάρκεια της συνάντησης υποδοχής.
-Σε περίπτωση πολύ ισχυρών καιρικών φαινοµένων αν κριθεί επίκινδυνο για την ασφάλεια των αθλητών οι διοργανωτές µπορούν να ακυρώσουν εξ’ ολοκλήρου την διεξαγωγή του αγώνα.

Ε. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση του περίπλου, στην πλατεία του νησιού θα ακολουθήσει τελετήλήξηςµεανακοινώσειςαποτελεσµάτων,απονοµέςαναµνηστικώνκυπέλωνκαι µεταλλίων, δείπνο και παραδοσιακό γλέντι για κολυµβητές, συνοδούς, επισκέπτες, διοργανωτές, ντόπιους καιεθελοντές.


ΣΤ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ
-Στον αγώνα όπως κάθε χρόνο θα ληφθούν όλα τα απαίτητα µέτρα για την απόλυτη ασφάλεια αθλητών και παρευρισκόµενων όπως αυτά ορίζονται από την νοµοθεσία και τις αρµόδιες υπηρεσίες έγκρισης διεξαγωγής του αγώνα.
-Πριν, κατά την διάρκεια και µετά την λήξη του αγώνα θα υπάρχει γιατρός µε τον προβλεπόµενο ιατρικό εξοπλισµό πρώτων βοηθειών.
-Θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ταχύπλοο σκάφος ασφαλείας.
-Θα υπάρχει επαγγελµατίας ναυαγοσώστης.
-Θα υπάρχουν επιπλέον υποστηρικτικά σκάφη που θα επιτηρούν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα µε εθελοντές εκπαιδευµένους στην παροχή πρώτων βοηθειών.
-Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόµενοι συµµετέχουν µε δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται µε ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές.
-Οι συµµετέχοντες οφείλουν να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα και να προσκοµίσουν την ιατρική βεβαίωση καλής υγείας και δυνατότητας συµµετοχής.

Ζ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
-Οι κολυµβητές και κολυµβήτριες µπορούν να αγωνιστούν µε γυαλάκια ή µάσκα κολύµβησης και µε µαγιό εγκεκριµένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water.
-Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυµβητικά βοηθήµατα (σανίδες,
πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.).
-Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωµα να αλειφθούν µε λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και µε οτιδήποτε άλλο επιθυµούν.
-Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα συνοδευτικά σκάφη διατηρούν πορεία παράλληλη
µε τους κολυµβητές και δύναται να σταµατούν για τροφοδοσία όταν ζητηθεί.
-Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο κολυµβητής να ακουµπήσει το συνοδευτικό σκάφος. Εφ’ όσον υποπέσει αυτό στην αντίληψη των διοργανωτών ο Αλυτάρχης έχει το δικαίωµα ακύρωσης του κολυµβητή.

Η. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Το κόστος συµµετοχής για κάθε αθλητή στον «Γύρο της Θύµαινας» είναι 120€ και περιλαµβάνει:
- την συµµετοχή του και την παροχή συνοδευτικού σκάφους µε κυβερνήτη
- 3 διανυκτερεύσεις Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε δικλινο δωµάτιο
- 3 δείπνα Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ
- υπερπλήρες πρωινό πριν την έναρξη του αγώνα
- νερά, φρούτα, ενεργειακά προιόντα και ισοτονικά ποτά κατά την διάρκεια του αγώνα
- αναµνηστικό T shirt του αγώνα
- δύο (2) µεταφορές µε επιβατικό σκάφος από Φούρνους προς Θύµαινα και το αντίστροφο

2. Το κόστος συµµετοχής για κάθε συνοδόστον «Γύρο της Θύµαινας» είναι 80€ και περιλαµβάνει:
- την συµµετοχή του στον αγώνα ως συνοδός στο συνοδευτικό σκάφος του αθλητή
- 3 διανυκτερεύσεις Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε δικλινο δωµάτιο
- 3 δείπνα Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ
- υπερπλήρες πρωινό πριν την έναρξη του αγώνα
- νερά, φρούτα και σνακς κατά την διάρκεια του αγώνα
- αναµνηστικό T shirt του αγώνα
- δύο (2) µεταφορές µε επιβατικό σκάφος από Φούρνους προς Θύµαινα και το αντίστροφο

3. Το κόστος συµµετοχής για κάθε επισκέπτη στον «ΓύροτηςΘύµαινας» είναι 150€
και περιλαµβάνει:
- την συµµετοχή του σε όλα τα στάδια του αγώνα από την τελετή έναρξης µέχρι την τελετή λήξης
- 3 διανυκτερεύσεις Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε δικλινο δωµάτιο
- 3 δείπνα Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ µαζί µε τους αθλητές και τους συνοδούς
- υπερπλήρες πρωινό πριν την έναρξη του αγώνα µαζί µε τους αθλητές και τους συνοδούς
- νερά, φρούτα, χυµους και σνακς κατά την διάρκεια του αγώνα
- αναµνηστικό T shirt του αγώνα
- δύο (2) µεταφορές µε επιβατικό σκάφος από Φούρνους προς Θύµαινα και το αντίστροφο

Θ. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Όλες οι ανωτέρω τιµές δεν περιλαµβάνουν το κόστος µετάβασης στους Φούρνους.
- Όλες οι ανωτέρω τιµές δεν περιλαµβάνουν το κόστος αποχώρησης στους Φούρνους.
- Οι τιµές συµµετοχής αθλητών και συνοδών είναι συµβολικές αλλά απαραίτητες για την κάλυψη εξόδων του αγώνα.
- Η πολύ χαµηλή τιµή των 80 ευρώ για τους συνοδούς γίνεται για να δοθεί στον κάθε αθλητή η δυνατότητα να φέρει έναν συνοδό που επιθυµεί και εµπιστεύεται µε την ελάχιστη δυνατή οικονοµική επιβάρυνση. Επιπλέον συνοδοί, φίλοι ή συγγενείς του αθλητή πέραν του ενός θα επιβαρύνονται µε κόστος συµµετοχής επισκέπτη, δηλαδή 150 ευρώ το άτοµο.
- Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής, συνοδός ή επισκέπτης διανυκτερεύσει ή δειπνήσει λιγότερες φορές από αυτές που περιλαµβάνονται στα προσφερόµενα µετην τιµή συµµετοχής τους, δεν θα γίνεται επιστροφή µέρους από το ποσό τηςσυµµετοχής του.
- Σε περίπτωση απροειδοποίητης ακύρωσης συµµετοχής κάποιου αθλητή, συνοδού ή επισκέπτη δεν γίνεται επιστροφή χρηµάτων.
- Σε περίπτωση ακύρωσης συµµετοχής κάποιου αθλητή, συνοδού ή επισκέπτη µέχρι και 20 µέρες πριν την διεξαγωγη του αγώνα γίνεται πλήρης επιστροφή χρηµάτων.
- Σε περίπτωση ακύρωσης συµµετοχής κάποιου αθλητή, συνοδού ή επισκέπτη σε λιγότερες απο 20 µέρες πριν την διεξαγωγη του αγώνα γίνεται επιστροφή χρηµάτων σε ποσοστό 50%.


Ι. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Δικαίωµα συµµετοχής έχουν κολυµβητές και κολυµβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν πρόσφατα τερµατίσει τουλάχιστο έναν (1) αγώνα 10 χιλιοµέτρων, έχουν συµπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχικήκατάσταση.
- Ο ανώτατος αριθµός των συµµετεχόντων έχει οριστεί στους 20. Σε περίπτωση πουοι αιτήσεις υπερβούν τον παραπάνω αριθµό η οργανωτική επιτροπή θα προβεί σε επιλογή τωνσυµµετεχόντων.
- Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου στην Αργυρώ Αργυριάδου στοrunargyrun@yahoo.grµε κοινοποίηση στον Π.Σ Θύµαινας στοpsthimenas@hotmail.com έως και την Τετάρτη 20 Μαίου.
- Αιτήσεις που θα σταλούν µετά την ηµεροµηνία αυτή θεωρούνται εκπρόθεσµες και απορρίπτονται.
- Οι ενδιαφερόµενοι θα ενηµερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συµµετοχής τους, καθώς και για την τελική προθεσµία κατάθεσης του ποσού συµµετοχής τους, µε απαντητικό e-mail έως τηνΤετάρτη 27 Μαίου.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αργυρώ Αργυριάδου: runargyrun@yahoo.gr
Π.Σ Θύµαινας: psthimenas@hotmail.com

Θύµαινα, 13 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ ΘΥΜΑΙΝΑΣ
ΜΥΤΙΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμετοχής ΕΔΩ >> ΑΙΤΗΣΗ 2020.PDF


Δείτε το βίντεο απο τον 2ο Γύρο της Θύμαινας

Πηγη: thimena.gr