Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Παράνομο καθεστώς ομηρίας για 2 Έλληνες ναυτικούς (video)

Παράνομο καθεστώς ομηρίας για 2 Έλληνες ναυτικούς εδώ και ένα μήνα στην πολιτεία Delaware των Ηνωμένων πολιτειών.
Ακόμα μια περίπτωση παρόμοια με εκείνη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Ακουστε τι ειπε ο καπετανιος του πλοιου "Nικος", στην εκπομπη του Open Tv.... Ωρα Ελλαδος στο παρακατω video

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων με έλληνα καπετάνιο κ έλληνα πρώτο μηχανικό κρατείται στη πολιτεία του Ντελαγουερ δίπλα από τη Φιλαδέλφεια παράνομα από την αμερικανική ακτοφυλακή.
Έπειτα από επιθεώρηση που έγινε από την αμερικανική ακτοφυλακή διαπιστώθηκε πως το σύστημα απόρριψης σεντινονερων ήταν εγκατεστημένο με λάθος τρόπο από το ναυπηγείο κ εγκεκριμένο από τον νηογνώμονα. Παρόλα αυτά η ακτοφυλακή έγραψε κάποιες παρατηρήσεις κ κράτησε το καράβι μέχρι να επισκευαστεί το σύστημα αυτό σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. 
Αφού η πλοιοκτήτρια εταιρία αμέσως έστειλε συνεργείο ώστε να εγκαταστήσει από την αρχή καινούργιο σύστημα κ αφού πιστοποιήθηκε από την σημαία κράτους του πλοιου(Λιβερίας) κ τον νορβηγικό νηογνώμονα , η ακτοφυλακή απελευθέρωσε προσωρινά το πλοίο αλλά έδωσε διαταγή στο τελωνείο να κρατήσει το καράβι με την αιτιολογία ότι υπόκεινται σε παραβάσεις της διεθνούς σύμβασης marpol κ κατ επέκταση στην αμερικανική νομοθεσία.
Όλα αυτά βέβαια είναι μια συνήθης κ χρονια τακτική των αμερικανικών αρχών που προσπαθούν να βρουνε αποδείξεις η πλαστές μαρτυρίες ότι τα πλοία κάνουν ρύπανση με σκοπό να επιβάλλουν πρόστιμα πολλών εκατομυρίων δολαρίων κ για να το επιτύχουν αυτό κρατάνε ουσιαστικά ομήρους τα πληρώματα των πλοίων αφού από τη στιγμή που δεν τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία είναι όμηροι κ θύματα απαγωγής. 

Παρά πολλά πλοία κ παρά πολλά πληρώματα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς ομηρίας χωρίς κανεις να το δημοσιοποιεί κ χωρίς καμία κυβέρνηση να ζητα εξηγήσεις κ απελευθέρωση των πληρωμάτων.