Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο Ταξιάρχης της ΝΕΛ και πάλι ενεργός ?

Διαβάζουμε απο το emprosnet....
 
Μετά από 3,5 χρόνια παροπλισμού του στο λιμάνι του Λαυρίου, το "Ταξιάρχης" της πάλαι ποτέ κραταιής NEL Lines, αναχώρησε ρυμουλκούμενο από το "Christos XL" για τα Αμπελάκια Σαλαμίνας και το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας "ζωής" για το νορβηγικό σκαρί, που κατασκευάστηκε το μακρινό 1976 και «φορά» τα σινιάλα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου από το 1999 ως και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες (Παρασκευή 03/08/2018) ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου με σκοπό την εκποίηση και απομάκρυνση του πλοίου εκτός λιμένα, ως επικίνδυνο και επιβλαβές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα με πληροφορίες για το «Ταξιάρχης» φέρεται όχι απλώς να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αλλά να προχώρησε εν τέλει και σε προσφορά αγοράς γνωστός πλοιοκτήτης, που δραστηριοποιείται ήδη στο Αιγαίο με άλλα οχηματαγωγά (Ro/Ro) πλοία. Κάτι που αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στο μήκους 136 μέτρων σκαρί για μια νέα "καριέρα" στις ελληνικές θάλασσες.

Τις επόμενες ημέρες κιόλας αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του πλοίου, το οποίο δεν είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα της NEL Lines, που είτε «βουλιάζουν»
παροπλισμένα σε κάποιο μώλο είτε οδηγήθηκαν σε κάποιο διαλυτήριο.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως μόλις πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από τη γραμμή της Λέσβου ένα άλλο οχηματαγωγό πλοίο, που συνέδεε το νησί μας (αλλά και τη Λήμνο) με τη Βόρεια Ελλάδα, το "Πελαγίτης", δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε το "Ταξιάρχης" να επιστρέφει στα νερά του Βορείου Αιγαίου μετά από αρκετά χρόνια, εξυπηρετώντας ξανά, ακούραστα, τους κατοίκους του νησιού μας.