Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Τσαλίκης, Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου - Σάμου στον Αρμονια 103,2

Ακούστε τι είπε το Σάββατο που μας πέρασε 11 Νοεμβρίου ο Γιάννης Τσαλίκης, Πρόεδρος της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος  Χίου-Σάμου στην εκπομπή της Σταματίας Ραπτη "Στο φως της Δημοσιοτητας", και στον Αρμονια 103,2


Ψαχνωντας το διαδικτυο, βρηκαμε ακομα μια συνεντευξη που ειχε δωσει ξανα στην Σταματια Ραπτη στις 07/02/2016
Σας την παραθετουμε:

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Τσαλίκης στο Ράδιο Αρμονία της Σάμου και στην Σταματία Ράπτη.

Συγκεκριμένα ανέδειξε τα προβλήματα που συναντούν οι συνάδελφοι και προσπαθούν να τα καταστήσουν γνωστά στο ευρύ κοινό με κάθε τρόπο.

Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Λιμεναρχείων, των Λιμενικών Σταθμών και των πλωτών της παραμεθορίου και πιο συγκεκριμένα της Χίου και της Σάμου, με αποτέλεσμα την υπερεργασία που καλούνται να εκτελέσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί. Κάτι που τους εξοντώνει καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, αν συνυπολογιστούν πέραν από τον όγκο εργασίας και αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως ναυάγια, διασώσεις ανθρώπινων ψυχών αλλά δυστυχώς και αρκετοί πνιγμοί κυρίως μικρών παιδιών.

Επίσης ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα που προβλήθηκε είναι η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική κάλυψη των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Και δε μιλάμε μόνο για γιατρούς, αλλά και για φάρμακα. Και αν στη Χίο υπάρχει μια λύση καθώς ένα συγκεκριμένο φαρμακείο έχει δεχτεί να παρέχει φάρμακα, στη Σάμο, ενώ υπάρχει κι εκεί φαρμακοποιός που δέχεται να εξυπηρετήσει, αντιμετωπίζει την άρνηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Σάμου, παρόλο που εδώ και 2 χρόνια έχουν εξοφληθεί τα φαρμακεία.

Κλείνοντας τη συνέντευξη εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι το 2016 θα είναι χειρότερο από το 2015, από όλες τις απόψεις.