Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Μπραβο στον Cpt. Στελιο Καρβελη για τα γρηγορα αντανακλαστικα του


Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη Χίο
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, (28/08) η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ” Ν. Π. 11542, θα προσεγγίσει τον λιμένα Χίου  προκειμένου να αποβιβάσει 19χρονη ασθενή, με διάγνωση «σκωληκοειδίτιδα».
Η 19χρονη, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Χίου,  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ενώ το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Επισημη ανακοινωση λιμενικου σωματος

Την απόφαση να επιστρέψει στο λιμάνι της Χίου 40 λεπτά μετά τον απόπλου για Πειραιά έλαβε ο πλοίαρχος του "Αριάδνη", αργά το βράδυ της Κυριακής. Αιτία αποτέλεσε η οξιά περιτονίτιδα που διαγνώστηκε σε επιβάτη με αποτέλεσμα η μεταφορά του σε Νοσοκομείο να καθίσταται επιβεβλημένη. Τον ασθενή παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε με ασφάλεια στο "Σκυλίτσειο" Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ενώ το πλοίο θα φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.
Πηγή: politischios.gr


ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 18 ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΡΙΑΔΝΗ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 18χρόνης Μ.Σ. από την Καλαμάτα που κατέληξε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Η νεαρή κοπέλα που επέστρεφε από την Μυτιλήνη που είχε πάει στην βάπτιση της ανιψιάς ταξίδεψε με το Αριάδνη το οποίο και επέστεψε στη Χίο καθώς η φλεγμονή της 18χρόνης από Οξεία σκωλικοειδίτιδα  είχε προχωρήσει και χρειάζοταν άμεσα χειρουργείο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά σήμερα στο Σκυλίτσειο και σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στην Καλαμάτα.
Πηγή:  chiosin.gr