Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Επισημη ανακοινωση απο Αρχηγειο Λιμενικου Σωματος - Ελληνικης Ακτοφυλακης

Επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό δύο (02) αγνοουμένων προσφύγων καθώς και περισυλλογή και διάσωση σαράντα επτά (47) προσφύγων, διεξήχθη πρωινές ώρες σήμερα, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου για την ύπαρξη,  στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, λέμβου σε δυσχερή θέση, από την οποία δύο (02) επιβαίνοντες αλλοδαποί είχαν βρεθεί νωρίτερα στη θάλασσα και έκτοτε αγνοούνταν.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης Frontex, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής.
Ακολούθως, εντοπίστηκε από το πλοίο ανοικτής θαλάσσης η ανωτέρω λέμβος με σαράντα επτά (47) πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελέχθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα,  από το ελικόπτερο Super Puma και το πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ο ένας (01) εκ των αγνοουμένων και περισυνελέγη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε από το ανωτέρω ελικόπτερο και το σκάφος Frontex και ο έτερος αγνοούμενος, χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πλήρωμα ΕΚΑΒ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σχετικά αρχεία:
11031501.doc

Πηγή: hcg