Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μικρά προβλήματα κατά την έξοδο των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά

Από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, εξυπηρετούνται σήμερα Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών, καθώς για 17η μέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπου επιβάτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεταφέρουν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε ταξί η σε λεωφορεία. Πολλοί από αυτούς έχουν κατεύθυνση το αεροδρόμιο, ενώ άλλοι θέλουν να μεταβούν στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα επτά κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου λόγω των κινητοποιήσεων. Περίπου 12.000 επιβάτες έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών από επιβάτες μεγάλη ηλικίας, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους, στους τερματικούς σταθμούς αλλά και στην έξοδο του λιμανιού.

Πολλές εταιρείες ήδη από χθες μέσω ανακοινώσεων στα κρουαζιερόπλοια έχουν ενημερώσει τους επιβάτες για την απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύτηκαν στα λόγια, θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονικό προσωπικού»
«Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

 «Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε μάλιστα. «Έχουμε καραμπινάτο μονοπώλιο με την πώληση του ΟΛΠ. Θα έχουμε δουλειά αύριο ή θα απολυθούμε όλοι;» διερωτήθηκε.
«Έπρεπε να είχαν κάνει μια παραχώρηση για αυτή τη μέρα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια καταλαβαίνουμε τις αγωνίες τους. «Δεν φταίνε σε τίποτε οι τουρίστες και οι εταιρείες να ταλαιπωρούνται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ναυτιλιακός Πράκτορας Μιχάλης Νομικός.
«Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες, αλλά δεν ξέρουμε πως θα το εκλάβουν οι εταιρείας του κλάδου» τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες, επισημαίνοντας ότι «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά, καθώς ενόψει της άφιξης στις 20 Ιουνίου κρουαζιερόπλοιου της Carnival Vista με 4.000 επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της εταιρείας ερευνούν εναλλακτικό λιμάνι μετεπιβίβασης».
«Η ζημιά είναι ακόμα μικρή αλλά από εδώ και πέρα πολλαπλασιάζεται όχι μόνο για τη σεζόν αλλά και για τα μελλοντικά έτη για το θαλάσσιο τουρισμό» προειδοποίησε ο κ. Κόντες.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα λιμάνια, κάνει ό,τι πρέπει να γίνει» σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Επαίνεσε πάντως το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια δένουν κανονικά το Σάββατο.


Πηγη: skai.gr